Lentävä Keuhkokuume - ilman lentolupaa!

Blogi > Lentävä Keuhkokuume - ilman lentolupaa!

8.1.2021

1900-luvun alussa bakteeriperäistä tuberkuloosia sanottiin "lentäväksi" keuhkotaudiksi. Tämä "Wuhanin keuhkokuume" on virusperäinen "lentävä" infektio, johon ei vielä ole tehokasta hoitoa. On olemassa toki joitakin aikaisemmin kehitettyjä viruslääkkeitä, mutta niiden teho on puutteellinen. Sairastunutta yritetään siksi hoitaa tulehduskipulääkkein, joilla siis torjutaan oireita eli kipua, tulehdusta ja kuumetta, kuten vilustumistaudeissa on ollut tapana toimia. Itsehoitoon perehtyminen on siksi paikallaan. Kosketusta toisiin ihmisiin tulee välttää eikä käsienpesua saisi unohtaa. Virukset tarttuvat helposti yleistilojen metallipinnoilta, kuten ovenkahvoista, joihin edellä kulkenut taudinkantaja on kenties jo ennättänyt tarttua.

Mitä sitten?

Influenssaa voi potea ja hoitaa kotona. Niin on aina tehty. Myös "wuhanintautia" voi potea kotona - tilanteesta riippuen. Apteekit ovat flunssa-aikoina mainostaneet mustaherukka-aromin makuisia juomajauheita itsehoitotuotteina lievittämään flunssan oireita. Niiden vaikuttavat aineet ovat pääasiassa keinotekoinen aromi, makeutusaine, kofeiini, asetyylisalisyylihappo ja C-vitamiini. Luontaisalalla on vastaava tuote, joka helpottaa oloa sisältäessään N-asetyyli-L-kysteiiniä (NAC), hajottaa keuhkotiehyeisiin kertyvää limaa.

Immuunijärjestelmän vahvistaminen ja antiviraalisten ravintolisien käyttö voi, edellä mainitut realiteetit huomioon ottaen, olla varteenotettava strategia yhdessä hyvän käsi- ja ympäristöhygienian kanssa.

Hyvät keinot viruksia vastaan ovat kullan arvoisia

Unohda tärkkelyspitoinen ruokavalio ja siirry vihanneksiin ja marjoihin eli ruokavalioon, josta vähintään puolet on tuoreita. Marjat sisältävät polyfenoleja, joilla on 50 kertaa suurempi antioksidanttinen kapasiteetti kuin vitamiineilla C ja E. Antioksidantit antavat kehon puolustusjärjestelmälle eväät suojautua vapailta radikaaleilta, joita ne joutuvat käsittelemään normaalia enemmän.

Immuunijärjestelmä tekee työtään myös yöllä. Siksi riittävän laadukkaalla unella on oma roolinsa. Immuunijärjestelmä ponnistelee virusten havaitsemiseksi ajoissa ja tähtää siksi niiden tuhoamiseen osallistuvien immuunisolujen määrän lisäämiseen jo ennen kuin viruksista tulee vakava ongelma.  

Ennalta ehkäisevästi

Fyysinen liikunta on ennaltaehkäisevästi välttämätöntä. Fyysinen aktiivisuus vahvistaa immuniteettia, parantaa verenkiertoa ja vähentää tulehdusherkkyyttä. Rasittava liikunta flunssaisena ei ole viisasta, mutta vastustuskyvyn ylläpitämiseen silloin, kun ei ole mitään vasta-aiheista infektiota, vähimmäisharjoitteluannos on 30 minuuttia kolmena päivänä viikossa. Jos on syytä epäillä mitä tahansa vilustumistautia, on tietysti parempi pysytellä sisätiloissa.

Aiheeseen liittyvät ravintolisät

Tietyillä kasveilla on antiviraalisia ja immuunijärjestelmää kiihdyttäviä ominaisuuksia. Suositeltavimpia ovat fensatiini ei punahatun ja propoliksen yhdistelmä, polyfenolipitoiset (antosyanidiinit, proantosyanidiinit ja resveratroli), glykyrritsiiniä sisältävä lakritsinjuuriuute ja inkivääri. Myös salvia ja valkosipuli ovat fytoterapeuttisesti hoitavia. Vaikka ovatkin mausteita, niiden käyttöä kannattaa lisätä.

Salvia

Salvia tunnetaan lähinnä aromaattisena yrttinä, mutta sitä on perinteisesti käytetty rohdoksena virusinfektioiden hoitamiseen. Salvian antiviraaliset ominaisuudet johtuvat ensisijaisesti sen sisältämistä yhdisteistä, joita kutsutaan saffikinolideiksi.  Näitä yhdisteitä on erityisesti salvian mausteisissa lehdissä ja varressa. Salviaa on saatavissa ravintolisänä myös kapseleissa, jolloin sopivia annoksia tulee otettua päivittäin eikä tarvitse ajatella, että kaikki ruoat maistuisivat aina vain salvialta. Voit tietysti tehdä salviasta yrttiteen, johon tulee 15 g kuivattua salviaa litraan vettä ja juoda sitä reilu kupillinen kolme kertaa päivässä.

Valkosipuli

Entä valkosipuli. Sen sanotaan olevan antibioottinen, mutta kuten tiedämme, antibioottien vaikutusmekanismi ei toimi suhteessa virukseen. Viruksilla ei ole sellaista solukalvoa, aineenvaihduntaa eikä sellaisia lisääntymisominaisuuksia, joihin antibiooteilla yleensä pyritään vaikuttamaan.

Valkosipulin sisältämän alliini tehokkuus viruksia vastaan ​​on kuitenkin osoitettu "in vitro" eli kokeellisesti laboratoriossa, mutta sitä tulisi mitä ilmeisemmin syödä suuria määriä raakana jotta sen ominaisuuksia voisi hyödyntää viruksia vastaan. Bakteerit ja virukset kun eivät ole "kuin kaksi marjaa", vaan päinvastoin niiden ero on kuin "kuu ja aurinko".

Inkivääri

Inkivääri, ja miksei myös kurkuma, on tunnettu anti-inflammatorisena ja antiviraalisena, koska siinä on merkittävä konsentraatio gingeroleja ja zingeronia, jotka estävät virusten tunkeutumista terveisiin soluihin.

"Fensatiini" eli Echina-propolis yhdiste

Fensatiini on kahvihappojohdannaista sisältävän Echinacean ja galangiinia sisältävän propoliksen kompleksi. Punahattu on yksi käytetyimmistä kasveista immuniteetin stimuloimiseksi, mutta kun siihen yhdistetään propolis tämä ominaisuus vahvistuu. Fensatiiniyhdistelmää on suositeltavaa käyttää kapseleina ja tinktuuroina, joiden sisältämä vaikuttavuus on standardoitu. Propolis onkin yksi hienoimmista tutkituista mikrobivastaisista luonnonaineista Euroopassa, jossa sitä on käytetty vilustumisen ja influenssan hoitoon. On havaittu, että propolista ja punahattu-uutetta sisältävät itsehoitotuotteet lievittävät virusinfektioiden aiheuttamia ylempien hengitysteiden oireita.

Eurooppalaisten tutkijoiden näkökannalta tehokkaimmat ja luotetuimmat itsehoitovalmisteet virusinfektioita vastaan sisältävät Echinaceaa eli punahattua ja propolista. Niiden sisältämät vaikuttavat aineet muodostavat yhdessä immuunijärjestelmää aktivoivan yhdistelmän. (2)

NAC-propolis yhdiste

N-asetyylikysteiini eli NAC ja siihen yhdistetty propolis, on vastaavasti tehokas yhdistelmä hengitysteille. NAC-pilkkoo liman hengitysteistä eikä ainoastaan irroita

Lakritsinjuuri

Lakritsinjuuri on yksi erityisimmistä kasveista flunssa- ja keuhkokuumeviruksia vastaan. Aivan viimevuosina tehdyt tutkimukset virusvastaisten aineiden löytämiseksi antavat ymmärtää, että lakritsijuuren aktiiviset aineosat pystyvät eliminoimaan SARS-viruksen, joka on samankaltainen kuin Wuhanin koronavirus. Lakritsinjuuren, joka on osa perinteistä kiinalaista lääkintää, on osoitettu toimivan SARS-tartunnan ja koronaviruksen estämisessä.(2) Vaikuttavaksi aineeksi osoittautui glykyrritsiini. Arvioitaessa virusvastaisiksi tunnettujen lääkeaineiden, kuten ribaviriinin, 6-atsaduriinin, pyratsofuriinin, mykofenolihapon ja glykyrritsiinin tehokkuuksia, lakritsinjuuren glysyrritsiinin virusvastaisen potentiaaliin havaittiin olevan edellä mainittuja tehokkaampi. Glykyrritsiiniä sisältävää lakritsinjuuriuutetta eli uutetta, josta tätä vaikuttavaa ainetta ei ole poistettu, saa luontokaupoista. Myös fensatiinia sisältäviä yhdistelmävalmisteita saa tippoina ja kapseleina (lapsia ajatellen hyvänmakuisina 'nalle"-puristeina tai mikstuurana). Näitä ei kenties automaattisesti tarjota, jos ei itse pyydä.

C-vitamiini

C-vitamiinilta odotetaan paljon, mutta se ei yksinään riitä. Sen vaikutusaika on vain muutamia tunteja kerrallaan, joten edellä mainittuja hoitokeinoja tarvitaan. C-vitaminia suositeltiin virusvastaiseen taisteluun jo 1980-luvulla: 1 gramma (=1000 mg) askorbiinihappoa heti herättyä ja sen jälkeen 100 mg joka tunti. Tätä ohjetta voi soveltaa parhaaksi katsomallaan tavalla. Tarkoituksena on ottaa huomioon C-vitamiinin tehokas mutta lyhyt vaikutusaika. Suurten kerta-annosten ylimäärä kun erittyy pois kahden tunnin sisällä.

Polyfenolit ovat antioksidanttisuudeltaan tehokkaampia kuin C-vitamiini. Tällainen valmiste on myös Resverasor®, jossa on yhdessä puristeessa 135,8 mg polyfenoleja. ORAC-arvoltaan tämä vastaa lähes 7000 mg C-vitamiinia per puriste ja suositus on 2 päivässä! Hyväksi lisäksi siis.

Blogin on kirjoittanut terveysalan vaikuttaja Tapani Lahti.

Ref:
- Glycyrrhizin, an active component of liquorice roots, and replication of SARS-associated coronavirus". Cinatl J, Morgenstern B, Bauer G, Chandra P, Rabenau H, Doerr HW. Institute of Medical Virology, Frankfurt University Medical School, Paul-Ehrlich Str 40, D-60596, Frankfurt, Germany.

- Effectiveness of an herbal preparation containing echinacea, propolis, and vitamin C in preventing respiratory tract infections in children: a randomized, double-blind, placebo-controlled, multicenter study.  Cohen HA, Varsano I, Kahan E, Sarrell EM, Uziel Y. "Pediatric and Adolescent Ambulatory Community Clinic", Petach Tikva, Israel.


Voit mittauttaa D-vitamiinitasosi myös meillä Oloni-klinikalla, varaa aika puhelimitse ma-pe klo 8.00-19.00 puh. 020 720 2480.


Verimikroskopistin vastaanotolla elävän veren analyysi antaa tietoa kehon tilasta, varaa aika Oloni-klinikan verianalyysiin

Verimikroskopistin vastaanotolla verestä voidaan havaita kehossa vallitsevia puutostioja ja elinten kuormitustiloja. Analyysissa ei ole kyse lääkärin antamasta diagnoosista, vaan niiden antama tieto on tarkoitettu itsehoidon tueksi.

Ajanvaraus »


Seuraa meitä instagramissa ja tiedät kuukauden eduista, luennoista, tapahtumista ja blogipostauksesta ensimmäisenä!
 

Kohti toimivaa aineenvaihduntaa

Oman aineenvaihdunnan toimintaan voi vaikuttaa monella eri tapaa. Tutustu hoitomuotoihin sekä aiheeseen liittyviin luentoihin ja koulutuksiin ja ota yhteyttä!

Lue lisää

Tietosuojaseloste
Sulje ikkuna

Tietosuojaa koskeva seloste

Rekisterinpitäjä

Oloni-klinikka (1937786-0)
Myöhemmin tässä selosteessa Yritys

Tietosuoja-asioista vastaava henkilö ja/tai yhteyshenkilö

Mona Leino
020 740 2480
mona.leino@oloni.fi

Henkilörekisterin nimi

Oloni-klinikka asiakas- ja markkinointirekisteri

Kerättävät henkilötiedot

Keräämme asiakassuhteen hoitamiseksi tarpeellisia henkilötietoja, kuten asiakkaan nimi ja yhteystiedot sekä palvelun käyttäjätietoja. Keräämme henkilötiedot rekisteröidyltä itseltään sekä muista julkisista saatavilla olevista viranomaisen ylläpitämistä rekistereistä ja muista ulkoisista lähteistä, kuten kaupparekisteristä tai muusta vastaavasta julkisesta yritysrekisteristä. Lisäksi keräämme yhteydenottolomakkeiden täyttäneiden tiedot ja käytämme niitä edellä mainittuihin asiakassuhteen ylläpitämiseen liittyviin tarkoituksiin.

Henkilörekisterin käyttötarkoitus ja käsittelyperuste

Henkilötietoja käsitellään voimassa olevan lainsäädännön sallimissa rajoissa verkkopalvelun testaukseen, asiakassuhteen hoitamiseen sekä palveluista tiedottamiseen ja neuvontaan. Saatamme käyttää rekisteröidyn tietoja käyttäjätilastojen keräämiseen ja näiden analysointiin. Kerättyjä tietoja käytetään myös markkinointiviestintään. Henkilötietojen käsittely markkinointiviestintään perustuu henkilön antamaan suostumukseen yhteydenottolomakkeella. Suoramarkkinointi lopetetaan asiakkaan pyynnöstä. Henkilö voi milloin tahansa peruuttaa suostumuksensa ilmoittamalla siitä edellä mainitulle yhteyshenkilölle. Henkilötietojen käsittely voi olla tarpeen Yrityksen ja rekisteröidyn välisen asiakassuhteen oikeutettujen etujen toteuttamiseksi. Yrityksellä on oikeutettu etu käsitellä henkilötietoja markkinointi-, palvelu- ja asiakasanalyyseissa ja palvelun testauksessa. Markkinointitarkoituksiin saattaa liittyä myös profilointia. Rekisteröidyllä on tällöin oikeus vastustaa henkilötietojen käsittelyä.

Henkilötietojen käsittelijät

Henkilötietoihin on pääsy vain asiakassuhteen hallinnoinnista ja markkinoinnista vastaavilla henkilöillä.

Tietojen luovutus

Henkilötietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille, eikä siirretä Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle, ellei se ole palvelun teknisen toteuttamisen vuoksi tarpeellista. Mahdollisissa tietojen luovuttamisen ja siirtämisen tilanteissa noudatetaan tietosuojalainsäädännön vaatimaa tietosuojan tasoa ja muita tarvittavia turvatoimia.

Evästeet

Käytämme sivustollamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Eväste on pieni tekstitiedosto, jonka selain tallentaa käyttäjän päätelaitteelle. Evästeet sisältävät nimettömän, yksilöllisen tunnisteen, jonka avulla voimme tunnistaa ja laskea sivustollamme vierailevat eri selaimet. Evästeiden ja muiden vastaavien tekniikoiden käytön tarkoituksena on analysoida ja kehittää palvelujamme edelleen käyttäjiä paremmin palveleviksi sekä kohdentaa mainontaa. Käyttäjä voi estää evästeiden käytön tai tyhjentää evästeet selaimen asetuksista.

Rekisterin suojaus

Suojaamme henkilötietoja asianmukaisin teknisin ja organisatorisin menetelmin. Tiedot kerätään tietokantoihin, jotka ovat palomuurein, salasanoin ja muin teknisin tietoturvakeinoin suojattuja. Tietokannat ja niiden varmuuskopiot sijaitsevat lukituissa ja vartioiduissa tiloissa ja tietoihin pääsevät käsiksi vain tietyt, ennalta nimetyt henkilöt.

Henkilötietojen säilytysaika ja hävittäminen

Henkilötietoja säilytetään niin kauan kuin niitä tarvitaan siihen tarkoitukseen, jota varten ne on kerätty ja käsitelty, tai sopimuksen täytäntöön panemiseen tai niin kauan kuin laki ja säännökset niin edellyttävät. Tämän jälkeen henkilötiedot tuhotaan asianmukaisesti.

Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidyllä on seuraavat oikeudet:

  1. Rekisteröity pääsee pyytäessä häntä koskeviin henkilötietoihin liikesalaisuuden ja sisäisten arvioiden sallimissa rajoissa. Tarkastuspyyntö tulee lähettää edellä mainitulle yhteyshenkilölle kirjallisesti ja allekirjoitettuna sekä henkilön on tunnistauduttava luotettavalla tavalla.
  2. Rekisteröity voi pyytää tietojen oikaisua, jos tiedot ovat puutteellisia tai virheellisiä.
  3. Rekisteröity voi pyytää tietojen poistamista, milloin niiden käsittelyyn ei ole tietosuojaa koskevassa lainsäädännössä tarkoitettua ja rekisteröidyn suostumuksesta riippumatonta syytä.
  4. Rekisteröidyllä on oikeus rajoittaa henkilötietojen käsittelyä, jos tietojen oikeellisuus tai lainmukaisuus näin edellyttää, tai vastustamisoikeuden mukaisesti rekisteröity pyytää rajoittamaan henkilötietojen käsittelyä vain tietojen säilyttämiseen.
  5. Rekisteröidyllä on oikeus vastustaa tietojen käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin Yrityksen oikeutetun edun perusteella.
  6. Rekisteröity voi pyytää tietojen siirtämistä toiselle rekisterinpitäjälle, mikäli se on turvallista ja teknisesti mahdollista.
  7. Rekisteröidyn tulee lähettää oikeuksiaan koskevat pyynnöt kirjallisena tai sähköpostitse seuraavilla yhteystiedoilla:

Oloni-klinikka
Tarkastus-/muu henkilötietoihin kohdistuva pyyntö
mona.leino@oloni.fi

Yritys vastaa pyyntöihin 1 kuukauden sisällä pyynnön esittämisestä, ellei ole erityisiä syitä pidentää vastaamisaikaa.

Sulje ikkuna