Colonic-terapia UKK, Osa 2. - Oloni-klinikka

Blogi

Minun Oloni -blogi on terveys- ja hyvin­vointi­ammattilaisten pitämä blogi

Colonic-terapia UKK, eli kaikki mitä halusit tietää suolihuuhtelusta osa 2.

SUOLIHUUHTELU – USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET osa 2.

MITÄ MUITA HYÖDYLLISIÄ VAIKUTUKSIA HUUHTELUSTA VOI OLLA?

Yleistä on saavuttaa parempi sydämen lyöntitiheys, liman irtoaminen keuhkoista, mahdollisesti suurempi liikkumiskyky, ihon eheytyminen, nuorentumisen tunne, ryhdin parantuminen, vatsan pehmeneminen ja pienentyminen, päänsärkyjen väheneminen, väsymyksen väheneminen ja parantunut suolen toiminta. Huuhtelun suurin hyöty on kehossa piilevin taudinaiheuttajien ja myrkkyjen väheneminen, koska suolen toiminta parantuu ja ravintoaineiden imeytyminen helpottuu.

MILLAINEN ON TOIMIVA SUOLI?

Normaali ulostustapahtuma tulisi olla vaivaton, kivuton ja säännöllinen (n. 1-2 krt / päivässä). Ulosteen tulisi olla väriltään keskiruskean ja vaaleanruskean väliltä, sen tulisi olla suhteellisen hajutonta sekä hajota mahdollisesti osuessaan veden pintaan. Koostumukseltaan hyvä uloste on kuin löysä banaani.

MILLAISIA MERKKEJÄ ON TUNNISTETTAVISSA HUONOSTI TOIMIVAN SUOLEN YHTEYDESSÄ?

Kun henkilö on jossain vaiheessa hakeutunut terapeutille, hän usein luettelee seuraavia vaivoja, jotka ovat jatkuneet useamman vuoden ajan: ummetus, pinttynyt kieli, pahanhajuinen hengitys, tummat silmänaluset, epänormaalin voimakas hienhaju, kylmät jalat ja kädet, korkea tai matala verenpaine, huonokuntoiset kynnet ja hiukset, turvonnut vatsa, jännittyneisyys, väsymys, allergiat, ruuansulatusongelmat, kuukautisiin liittyvät ongelmat, jalkojen turvotus, astma, muistin tai keskittymiskyvyn heikentyminen, väsymys ja mielialaongelmat.

KUINKA MONTA SUOLIHUUHTELUA TARVITAAN HYVIEN TULOSTEN SAAVUTTAMISEEN?

Suunnittelemme hoitokertamäärän ja hoito tiheyden aina asiakaskohtaisesti. Yleinen hoitojakso on 3 – 5 kertaa viikon välein. Hoitojakson jälkeen suosittelemme käyntiä kerran kuussa. Ihmisen keho on erityisen viisas, kun puhdistamme paksusuolen, keho alkaa vetää jätteitä kudoksesta ja vie ne verenkiertoon. Jätteet menevät kohti maksaa ja sitten takaisin paksusuoleen. Sarjahoidoissa ruuansulatusjäte poistuu, eikä imeydy jälleen. Kehon myrkkyjen puhdistus on lempeämpi näin.

EIKÖ OMALÄÄKÄRINI YMMÄRRÄ TILANNETTANI?

Harvat lääkärit hoitavat koko ihmistä, he ovat erikoistuneet tiettyihin alueisiin. Heidän koulutuksensa on taudin oireiden hoitoa. 1920 asti lääkäreillä oli suolihuuhtelulaitteet vastaanotoillaan. Sitten tulivat lääkkeet ja siitä lähtien oli helpompaa määrätä lääkkeitä. Viimeaikoina kiinnostus käyttää luonnollisia tapoja kehon parantamiseen on lisääntynyt. Suolihuuhtelu on saamassa uudestaan arvostusta ja suosiota.

PYSTYNKÖ OTTAMAAN SUOLIHUUHTEUN JOS MINULLA ON KUUKAUTISET?

Suolihuuhtelu on täysin turvallista kuukautisten aikana ja usein vähentää myös kuukautisiin liittyvien vatsakramppien määrää.

VOIDAANKO ELIMISTÖN BAKTEERIKANTAA PARANTAA HUUHTELUN YHTYDESSÄ?

Kyllä, suolihuuhtelu tarjoaa elimistöä auttaville bakteereille puhtaan ja hyvän kasvualustan. Elimistölle hyödyllisien bakteerien kantaa voidaan myös omatoimisesti parantaa, esim. laadukkailla tukituotteilla.

MILLAISIA HARHALUULOJA LIITTYY SUOLIHUUHTELUUN TERVEELLISEMPÄÄN RUOKAVALIOON SIIRTYESSÄ?

Parempaan ja ravitsevampaan ruokavalioon siirtyessä ihmiset toisinaan laiminlyövät suolihuuhtelun, eivätkä ymmärrä sen välttämättömyyttä elimistön kuntouttajana.

MITÄ HENKILÖKOHTAISELLA RUOKAVALION MUUTOKSELLA SAAVUTETAAN?

Henkilökohtaisen ravinto-ohjelman laadinnalla pyritään opastamaan asiakasta terveellisemmän ruokavalion suuntaan ja ymmärtämään sen vaikutuksia elimistön hyvinvoinnille.

MISTÄ TERVEELLINEN RUOKA SYNTYY?

Jos katsotaan ruoka-aineita yleisesti, voidaan todeta, että ruoka on usein terveellisimmillään alkuperäisessä, käsittelemättömässä tilassaan. Ruoka-aineiden käsittelyllä voidaan huonontaa ruoan ravintoarvoja ja täten terveellisyyttä. Käsittelemättöminä kaikki ruoan entsyymit säilyvät muuttumattomina ja aminohapot ovat hyödyllisimmässä muodossaan. Luonnontilassa ruoasta löytyvät mineraalit, vitamiinit, kuidut, hiilihydraatit ja muut ihmiselle terveelliset osat ovat parhaiten läsnä.

KUINKA VOIN PARANTAA RUOKAVALIOTANI?

Eräs tehokkaimmista keinoista on luopua elimistölle epäterveellisten ruoka-aineiden käytöstä. Suosittelen varaamaan ajan Oloni-klinikan ravintovalmentajalle. Oloni-klinikan ravintovalmennus painottuu oireiden taustalla olevien tekijöiden selvittämiseen. Ravintovalmennuksessa sinulle tehdään elämäsi aikajana aina syntymästäsi saakka tähän päivään, elämäsi aikajanalla saadaan selvitettyä tilanteeseesi johtaneita syitä. Kokonaistilanteen kartoittamiseksi ravintovalmennuksessa käytetään myös matriksia, jossa kartoitetaan vastustuskykyä, hapetusstressiä, maksan toimintaa, hormonitoimintaa, psyykkistä ja henkistä tasapainoa, energisyyttä, kehon rakenteita, suolistoa ja näin saadaan tilanteestasi hyvä kuva ja ohjaus, mistä olisi ehkä paras lähteä liikkeelle. Ravintovalmentaja tekee yhteistyötä Oloni-klinikan lääkärin ja Oloni-klinikan muiden hyvinvointi- ja terveydenhuollon ammattilaisten kanssa sekä suunnittelee asiakkaalle yksilöllisen ravinto-ohjelman. 

VOIKO SAIRAUDESTA PARANTUA NOPEAMMIN OIKEALLA RUOKAVALIOLLA JA SUOLIHUUHTELULLA?

Mikäli meillä on tietämystä oikeasta ruokavaliosta, oikeista ruokailutottumuksista ja meillä on toimiva ruuansulatusjärjestelmä, toivumme nopeammin useimmista taudeista ja sairauksista. Suolihuuhtelun yhteydessä on mahdollisuus saada ravintotietoutta ja keskustella henkilökohtaisista ravintoasioista.

MIKÄ ON OIKEA JÄRJESTYS NAUTTIA ERILAISIA RUOKA-AINEITA ATERIOIDEN YHTEYDESSÄ?

Ruoka-aineet tulisi nauttia järjestyksessä helpoiten sulavasta ravinnosta hankalimmin sulavaan. Ruokaa tulisi olla määrällisesti sopivasti ja ruokailun ajankohta oikea. Tärkeää on syödä silloin kun on nälkä, ei silloin kun on kellon mukaan ruoan aika.

MITÄ ON ODOTETTAVISSA, JOS RUOKAILUTOTTUMUKSET MUUTTUVAT PAREMMIKSI JA KÄYDÄÄN SUOLIHUUHTELUISSA?

Terveydentilasi kohenee! Elimistö pyrkii parantamaan omaa tilaansa jatkuvasti ja näillä toimenpiteillä autat elimistöäsi. Tunnet olosi terveemmäksi, sairastat vähemmän ja paranet nopeammin sairauksista.

 

Varaa aika Colonic-terapiaan »