Colonic-terapia UKK, Osa 3. - Oloni-klinikka

Blogi

Minun Oloni -blogi on terveys- ja hyvin­vointi­ammattilaisten pitämä blogi

Colonic-terapia UKK, eli kaikki mitä halusit tietää suolihuuhtelusta osa 3.

SUOLIHUUHTELU – USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET osa 3.

MILLAISIA SIVUVAIKUTUKSIA HOIDOILLA VOI OLLA?

Jotkut asiakkaat saattavat valittaa uupumusta, päänsärkyä ja pahaa oloa. Tämä on yleensä positiivinen merkki elimistön puhdistuminen on varmaa. Oireet katoavat hoitokertojen edetessä.

MIKSI SIVUVAIKUTUKSIA SYNTYY?

Koska kudoksiin sitoutuneet myrkyt vapautuvat ja kulkeutuvat verisolujen mukana maksaan ja sieltä paksusuoleen. Kaikki oireet katoavat yleisesti kolmannen tai neljännen suolihuuhtelukerran jälkeen. Monet asiakkaat voivat tuntea olonsa hyvinkin energiseksi jo toisen huuhtelukerran jälkeen.

TULEEKO SUOLIHUUHTELUSTA TAPA?

Suolihuuhtelu uudelleen kouluttaa lihakset tai suolisto saa voimaa. Sarjan jälkeen suurin osa ihmistä saavat takaisin normaalin suolen toiminnan (yksi suolen toiminta päivässä). Terveellä suolella voi olla kaksi tai kolme ulostuskertaa päivässä riippuen siitä mitä syö. Vaikeudet huomataan ensiksi ummetuksena tai ripulina. Näitä vaaran merkkejä, sekä ulosteen että suoliston kaasun pahaa hajua saatetaan jättää huomiotta. Kullan ruskeata on pidetty normaalina värinä, mutta nykyisin kun kasviksia suositellaan käytettäväksi vari heijastaa kasvisten väriä. Ummetuksessa voi huomata ulosteen värin tummumista, koska uloste on pidemmän ajan suolistossa. Paksusuoli johtaa mätänemisen ja käymisen tulokset verenkiertoon.

MINULLA ON USEITA NÄITÄ OIREITA, OLNKO HUUHTELUN TARPEESSA?

Todennäköisesti, ottaen huomioon, kuinka monille on tilanne parantunut. Kun paksusuoli on puhdistettu, suolisto saattaa alkaa toimia normaalisti. Myrkkyjä ei enää kulkeudu kehoon ja ne poistuvat. Seuraukset ovat vahvistavia, kun toimimattomalle suolistolle annetaan mahdollisuus toimia kunnolla.

ONKO SUOLIHUUHTELU KIVULIASTA?

Tukkoinen suoli saattaa aiheuttaa epämiellyttävän tunteen ja kouristuksia voi olla, kun paksusuoli supisuu poistaakseen suolen sisältöä. Kun suurin osa sisällöstä on poistunut, monista huuhtelu on suhteellisen mukava kokemus.

MITÄ MINUN PITÄISI TEHDÄ ENNEN SUOLIHUUHTELUA?

Voi olla mukavampaa välttää ruokailua 1-2 tuntia ennen varattua aikaa. Runsas veden juominen on hyvä ajatus.

MILLAINEN OLO MINULLA PITÄISI OLLA SUOLIHUUHTELUN JÄLKEEN?

Useimmat ihmiset ovat huomanneet, kuinka kevyt ja puhdas olo heillä on huuhtelun jälkeen. Hyvän olon tuntemukset ovat yleisiä.

MIKÄ AIHEUTTAA UMMETUKSEN?

Syitä on useita. Yleisimmät liittyvät elämäntapoihin, kiireeseen ja stressiin. Paksusuoli on autonomisen hermoston varassa toimiva elin ja sen normaaleihin toimiin kuuluu ja suolen toimintaa auttavat: suolen supistuminen syvään hengittämisen yhteydessä, vatsalihasten supistuminen, kyykkyasennossa reisien puristuminen vatsalihaksia vasten, suolen normaali supistumisen, peräaukon rentoutuminen ja levator-ani lihasten supistuminen. Kaikki näitä toimintoja häiritsevät asiat aiheuttavat ummetusta tai vaikuttavat ummetuksen syntyyn.

ELÄÄKÖ PAKSUSUOLESSANI TAPPAJABAKTEEREJA?

1900-luvun alkuun tultaessa oli löydetty jo yli satakuusikymmentä bakteeria, jotka elävät paksusuolessa. Näistä yli kolmanneksella on todettu olevan sairauksia aiheuttavia ominaisuuksia ja ainakin kahdella kymmenellä lajilla todettu olevan taipumuksia kehittää voimakkaita myrkkyjä. Suolihuuhtelulla voidaan tehokkaasti parantaa elimistön kykyä taistella näitä vastaan.

 

Varaa aika Colonic-terapiaan »