Colonic-terapia UKK, Osa 4. - Oloni-klinikka

Blogi

Minun Oloni -blogi on terveys- ja hyvin­vointi­ammattilaisten pitämä blogi

Colonic-terapia UKK, eli kaikki mitä halusit tietää suolihuuhtelusta osa 4.

SUOLIHUUHTELU – USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET osa 4.

KAUANKO YKSI SUOLIHUUHTELU KESTÄÄ?

Ensimmäinen kerta voi kestää kauemmin, kuin muut. Varaa aikaa ensimmäiselle kerralle noin puolitoista tuntia, tavallisesti seuraavat huuhtelukerrat kestävät vähemmän aikaa, noin tunnin. Ensimmäisen huuhtelukerran jälkeen elimistö tietää, mitä odottaa seuraavalta kerralta ja todennäköisesti rentoutuu enemmän, jolloin hoito on myös helpompaa. Kun olet varannut ajan suolihuuhteluumme, lähetämme sinulle videon sähköpostiisi. Tiivis tietopakettimme sisältää hoitokokonaisuutesi kannalta erittäin tärkeitä asioita. Videolla käydään läpi toimenpiteen kulku ja kerrotaan kansantajuisesti kuinka ravinto ja ruuansulatuselimistö toimivat yhdessä.

KÄYTETÄÄNKÖ HUUHTELUSSA ERIKOISTA VETTÄ?

Suolihuutelussa vesi otetaan hanasta (vesijohtovesi) ja johdetaan suodattimien läpi suolistoon.

MILLAINEN RUKAVALION TULISI OLLA ENSIMMÄISEN HUUHTELUKERRAN JÄLKEEN?

Laajamittaisen sisäisen puhdistumisen jälkeen olosi voi tuntua jopa vähän heikolta tai rentoutuneelta. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että elimistösi yrittää puhdistua tehokkaasti. Koeta jättää elimistöllesi riittävästi aikaa levätä ja palautua. Suolihuuhtelun yhteydessä tulisi juoda runsaasti nestettä (esimerkiksi puhdistettua vesi, elektrolyyttiset nesteet), syödä terveellisiä vihanneskeittoja seuraavan vuorokauden ajan, välttää raakojen hedelmien syömistä seuraavan kahden vuorokauden ajan (höyrytetyt hedelmät ja vihannekset soveltuvat syötäväksi), sekä vähentää lihan määrää ruuissa (varsinkin naudan, sian ja kanan kohdalla).

ONKO YKSI SUOLIHUUHTELU RIITTÄVÄSTI?

Yksi suolihuuhtelu tyhjentää vain osan paksusuolesta. Usein toisen kerran jälkeen suolesta alkaa vapautua pitkään jumissa olleet tukokset. Sarjahoidolla saadaan tutkitusti parhaat tulokset.

MILLAISIA VAIKUTUKSIA SUOLIHUUHTELULLA IHON KUNTOON JA ALLERGIOIHIN?

Monissa tapauksissa asiakkaiden akne, allergiat ja astma ovat helpottuneet suolihuuhtelun myötä. Huuhtelu ei ole suoranainen hoito näihin sairauksiin, mutta tukee elimistön kamppailua erilaisia sairauksia vastaan. Kun elimistön puhdistuminen myrkyistä on tehokasta, myös kamppailu näitä ongelmia vastaan on tehokkaampaa.

MITÄ OVAT ELEKTROLYYTIT?

Elektrolyytit ovat mineraaleja, jotka ovat elimistön toimintakykyyn ja vakauden kannalta välttämättömiä. Niiden tarkoituksena on auttaa elimistön tasapainon ylläpidossa.

VAIKUTTAAKO SUOLIHUUHTELU ELEKTROLYYTTITASAPAINOON ELIMISTÖSSÄ?

Ei vaikuta. Suolihuuhtelu eroaa esimerkiksi ripulista tai oksentamisesta, koska se ei vaikuta elektrolyyttien määrää.

VAIKUTTAAKO ELEKTROLYYTIT RIPULIN SYNTYMISEEN?

Ripuli on seurausta paksusuolen seinämän tilasta, jossa vesi ei imeydy normaalisti elimistöön ja elektrolyytit aiheuttavat kemiallisen rektion. Vesi ja elektrolyytit ovat peräisin elimistön sisältä verestä, kudoksista ja soluista. Ripuli on myös seurausta nopeasta peristaattisesta liikkeestä, joka aiheuttaa sähköimpulssien virtauksen paksusuolen lihaksiin. Suolihuuhtelu ei käytä elimistön omaa vettä tai ärsytä paksusuolta, joten se ei aiheuta elimistölle myöskään epätasapainoa, kuten ripulissa.

MILLOIN SUOLIHUUHTELUA EI SUOSITELLA?

Esim. suolistonalueen leikkausten jälkeen, suolistonalueen syöpäsairauksissa ja raskauden aikana suolihuuhtelua ei suositella. Terveydentilasta keskustellaan aina ennen suolihuuhtelua.


Varaa aika Colonic-terapiaan »