Uskomaton C-vitamiini! - Oloni-klinikka

Blogi

Minun Oloni -blogi on terveys- ja hyvin­vointi­ammattilaisten pitämä blogi

Uskomaton C-vitamiini!

C-vitamiini edistää solujen suojaamista hapetustressiltä

C-vitamiini edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa. Ravintolisät saattavat olla välttämättömiä kaikille, jotka etsivät optimaalista terveyttä, toteaa amerikkalainen sydäntautien erikoislääkäri ja asianajaja Thomas Levy.  

Levy on tutkinut C-vitamiinin vaikutuksia yli 20 vuotta. Hän on julkaissut 10 kirjaa, joista suurin osa käsittelee C-vitamiinin erittäin laajoja vaikutuksia. Kirjoissa ja luennoilla esittämiensä väitteiden takana hänellä on laaja tutkimusnäyttö. Pelkästään kirja Curing the Incurable: Vitamin C, Infectious Diseases and Toxins sisältää yli 1200 tieteellistä tutkimusviitettä.

Thomas Levy kiinnostui C-vitamiinin vaikutuksista vuonna 1995, kun hän tutustui hammaslääkäriin (Hal Huggins), joka hoiti vakavasti sairaita potilaitaan suurilla suonensisäisillä C-vitamiiniannoksilla  hammastoimenpiteiden yhteydessä. Potilaat olivat erittäin huonokuntoisia tullessaan vastaanotolle, mutta aivan loistavassa kunnossa lähtiessään hoitotoimenpiteiden jälkeen.Thomas Levy ihmetteli, miten se voi olla mahdollista, jolloin hammaslääkäri selitti, että hän antaa 50 000 mg:n C-vitamiinitiputuksen hoitotoimenpiteiden aikana.

Tämä oli täysin uusi tieto lääkäri Levylle, että C-vitamiinia pystyi antamaan suonensisäisesti, saati niin suuria annoksia. Hänen kiinnostuksensa heräsi ja hän alkoi selvittää, mihin kaikki perustui, miksi C-vitamiinilla on niin uskomattomia vaikutuksia. Mitä enemmän hän asiaa tutki, sen innostuneemmaksi hän tuli ja lopulta luopui työstään sairaalan (Denver General Hospital) sydänlääkärinä. Thomas Levy jatkoi C-vitamiinitutkimuksiaan ja avasi yksityisvastaanoton, jossa hän antoi mm. suuriannoksisia C-vitamiinitiputuksia loistavilla tuloksilla. Myöhemmin hän luopui yksityisvastaanotostaan ja perehtyi entistä laajemmin selvittämään C-vitamiinin vaikutuksia sekä muita terveyteen vaikuttavia tekijöitä, joista hän on kirjoittanut useita kirjoja ja käynyt luennoimassa aiheista ympäri maailmaa.

Mihin C-vitamiinin teho perustuu?

Thomas Levy ei aluksi ymmärtänyt, miten C-vitamiinin vaikutukset ovat niin laajoja. Se tehoaa laajasti eri taudinaiheuttajiin, kuten viruksiin ja bakteereihin sekä pystyy neutraloimaan kaikkia kemiallisesti erirakenteisia toksiineja eli myrkkyjä. Asia kuitenkin selvisi hänelle, kun hän tajusi miten toksiinit eli myrkyt toimivat elimistössä. Kaikki myrkyt, ovat ne sitten elimistön aineenvaihdunnan tuottamia tai erilaisia ympäristömyrkkyjä, torjunta-, lisä-, ym. aineita, ovat aina joko pro-oksidantteja tai ne saavat aikaan pro-oksidatiivisen vaikutuksen. Toisin sanoen myrkyt ovat happiradikaaleja, ne varastavat soluilta elektroneja ja sitä kautta aiheuttavat erilaisia myrkytysreaktioita. C-vitamiini puolestaan luovuttaa elektroneja sekä myrkkymolekyylille, että soluille. Kun myrkkymolekyyli saa haluamansa elektronin se neutraloituu ja solu puolestaan korjaantuu, saatuaan viedyn elektronin tilalle uuden.

Miksi C-vitamiinitutkimusten tulokset vaihtelevat?

Käydessään läpi valtavat määrät C-vitamiinitutkimuksia, Thomas Levy huomasi suuria eroja tutkimustuloksissa. Osa tutkijoista pystyi tekemään lähes ihmeitä pelkällä suonensisäisellä C-vitamiinihoidolla ja osa ei saanut juuri mitään vaikutuksia. Tämä johtui käytetyistä C- vitamiinimääristä. Lääkäri Levy antaa tästä hyvän esimerkin. Jos palokunta lähtee sammuttamaan tulipaloa ja käyttää sammutukseen kaksi litraa vettä, tulipaloa ei saada sammumaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö vesi sammuttaisi tulipaloa, määrä on vain liian pieni. Sama asia on C-vitamiinihoidoissa. Tuloksettomat C-vitamiinitutkimukset olivat tehty 500 mg – 1000 mg päiväannoksilla, kun taas hyviä tuloksia saatiin 25 000 mg – 100 000 mg annoksilla. Luennoilla ja kirjoissa Thomas Levy tuo aina myös esille sen, kuinka C-vitamiini on turvallisempaa kuin vesi. Ihminen voi kuolla, jos juo suuria määriä vettä, jolloin elektrolyyttitasapaino häiriintyy, mutta suurillakaan C-vitamiiniannoksilla ei ole koskaan saatu aikaan toksisia eli myrkyllisiä vaikutuksia.

C-vitamiinin tarve

C-vitamiinin virallinen saantisuositus on naisille 75 mg ja miehille 90 mg vuorokaudessa, mutta suositus on aivan liian alhainen. Suurin osa eläimistä pystyy itse tuottamaan C-vitamiinia (askorbiinihappoa) ja eläinten päivittäinen C-vitamiinimäärä on n. 30 mg per kg eli sen mukaan aikuisen ihmisen saantisuositus olisi naisilla 1800 mg ja miehillä 2400 mg per päivä. Stressi lisää C-vitamiinin tarvetta huomattavasti ja tutkimusten mukaan esim. vuohet tuottavat stressitilanteessa jopa 100 000 mg eli 100 grammaa C-vitamiinia vuorokaudessa, kun niiden normaali tuotanto on 13 000 mg päivässä. Tämä suuri C-vitamiinituotanto selittää myös sen, miksi vuohet eivät juuri sairastele. Ihmistenkin tulisi nauttia sairastellessaan ja muissa stressitilanteissa suurempia määriä C-vitamiinia.

Thomas Levy suosittelee aikuisille C-vitamiinin ylläpitoannokseksi 4000 mg – 6000 mg per päivä suun kautta nautittuna. Lisäksi hän suosittelee nauttimaan C-vitamiinivalmisteita eri muodoissa ja C-vitamiinipitoisten ruoka-aineiden yhteydessä.

C-vitamiini puutosoireita ovat mm:

 • lihaskivut ja huonosti paranevat haavat
 • verenvuodot hiussuonista, nenästä ja ikenistä
 • virtsa- ja hengitystietulehdukset
 • kevätväsymys ja masennus
 • huono vastustuskyky, anemia
 • hampaiden heiluminen
 • ennenaikainen synnytys

Blogin on kirjoittanut Marjo Sukeva-Hakanpää, fytonomi, sairaanoitaja AMK, STJ ry hallituksen jäsen.

Oloni-klinikan asiantuntijat auttavat laadukkaan ja hyvin imeytyvän C-vitamiinin valinnassa.

Thomas Levy, kävi keväällä (7. - 8. 3. 2020) Helsingissä luonnoimassa C-vitamiinin uskomattomista terveysvaikutuksista.

 • Dr. Thomas Levyn 8 tunnin luennot videotaltioitiin suomeksi tulkattuina.
 • Voit katsoa tallenteet etuhintaan 89 € - 22%.
 • Luentovideoista saa tutkittua tietoa ravintolisien terveysvaikutuksista ja sairauksien ennaltaehkäisystä.
 • Tallenteista saatua tietoa voit hyödyntää heti oman ja läheistesi terveyden edistämiseen.
 • Luennot sopivat myös terveydenhuollon ammattilaisille, sillä aineisto perustuu tieteellisiin tutkimuksiin.

Linkit Levyn haastatteluihin ja videoihin löytyy www.terveysjarjesto.fi

Alennuksen luentovideoihin saa koodilla THOMAS69

Verimikroskopistin vastaanotolla elävän veren analyysi antaa tietoa kehon tilasta, varaa aika Oloni-klinikan verianalyysiin

Verimikroskopistin vastaanotolla verestä voidaan havaita kehossa vallitsevia puutostioja ja elinten kuormitustiloja. Analyysissa ei ole kyse lääkärin antamasta diagnoosista, vaan niiden antama tieto on tarkoitettu itsehoidon tueksi.