Haavainen suoli (IBD) - Oloni-klinikka

Haavainen suoli (IBD)

BD-sairauksilla eli tulehduksellisilla suolistosairauksilla tarkoitetaan haavaista paksusuolta sekä siihen liittyvää peräsuolen tulehdusta ja Crohnin tautia

Haavainen suoli (IBD)

Osalla potilaista todetaan sekä haavainen paksusuolitulehdus että Crohnin taudin piirteitä, jolloin puhutaan välimuotoisesta haavaisesta paksusuolesta.

Nämä sairaudet ovat kroonisia ja uusiutuvia tulehduksellisia suolistosairauksia. Haavaisessa paksusuolitulehduksessa  tavanomaisia oireita ovat ripuli, veriset ja limaiset ulosteet sekä joskus vatsakivut. Haavainen paksunsuolentulehdus esiintyy nimensä mukaisesti paksusuolen ja/tai peräsuolen alueella.  Laajaan  haavaiseen paksusuolentulehdukseen voi liittyä lievää tulehdusta myös ohutsuolen loppuosan alueella.

Crohnin taudissa tavanomaiset oireet ovat vatsakivut, ripuli, kuume, laihtuminen, veriulosteet sekä peräaukonseudun vaivat. Crohnin tauti voi esiintyä koko ruoansulatuskanavan alueella suusta peräaukkoon. Yleisimmin tulehdus esiintyy kuitenkin paikoitellen ohut- ja/tai paksusuolen alueella.

Tarvitsetko apua haavaisen suolen ongelmaan?

Varaa Alkukartoitus (60 min) ajanvarauksesta, me autamme Sinua, 79,00 €.
Alkukartoitus ei sido jatkotoimenpiteisiin.

Hinnasto »
Ajanvaraus »