Närästys ja refluksitauti - Oloni-klinikka

Närästys ja refluksitauti

Joka kolmas kärsii närästyksestä ja joka viides refluksitaudista

Närästys ja refluksitauti

Oireena: polte tai paineen tunne rintalastan takana, kipu, väkevän nesteen nouseminen suuhun tai hapan maku suussa, pahoinvointi, astmankaltaiset oireet, aamuisin kipeä kurkku, yskä, palan tunne kurkussa, äänen käheys, mahan turvotus

Kun vaiva on toistuva kyseessä on refluksitauti.

Mahalaukun ja ruokatorven välinen sulkijalihas rentoutuu / aukeaa ja päästää happaman nesteen virtaamaan takaisin ruokatorven puolelle. Taustalla voi olla palleatyrä, raskaus, ylipaino, tupakointi, saliharjoittelu tai muu painetta aiheuttava liikunta tai asento, lääkkeet, mm. tulehduskipulääkkeet ja ruokavalio – paistettu, rasvainen ja maustettu ruoka. Usein ajatellaan, että suolahapon tuotanto on lisääntynyt (= liikahappoisuus), mutta näin ei useimmiten ole → vaivaan määrätään happosalpaajia, mikä helpottaa oiretta hetkellisesti, mutta myös heikentää ruuansulatusta ja pahentaa tilannetta.

Suolahapon puute ja närästys

Närästyksen taustalla voi olla suolahapon puute.
Suolahapon puutteen oireena: happaman ruuan mieliteko, ummetus, närästys, sulamaton ruoka ulosteessa, ähkyn tunne, raudan ja muiden kivennäisaineiden puutos, ylävatsan turvotus / ilmavaivat / polte pian syömisen jälkeen, ihottuma, akne, peräaukon kutina, huonot kynnet, ruokayliherkkyydet ja allergiat sekä punaisen lihan tai lihatuotteiden mieliteon väheneminen.

Tarvitsetko apua närästys ja refluksi ongelmiisi?

Varaa Alkukartoitus (60 min) ajanvarauksesta, me autamme Sinua, 79,00 €.
Alkukartoitus ei sido jatkotoimenpiteisiin.

Hinnasto »
Ajanvaraus »