Tietoa sairauksista - Oloni-klinikka

Tietoa sairauksista

Apua sairauden hoitoon

Tietoa sairauksista

Autoimmuunisairaudet liittyvät ihmisen puolustusmekanismeihin

Autoimmuunisairauksiksi kutsutaan niitä sairauksia, joissa immuunijärjestelmämme erehtyy virheellisesti hyökkäämään kehomme omia kudoksia ja rakenteita vastaan. Näitä sairauksia tunnetaan tänä päivänä yli 50 eri tyyppiä. Autoimmuunisairaudet liittyvät ihmisen puolustusmekanismeihin, immunologiaan, monimutkaiseen järjestelmään, jonka tehtävänä on torjua elimistöön tunkeutuvia pieneliöitä ja vieraita aineita. 

Autoimmuunitautien (ja allergioiden) yleistymisen arvellaan ainakin osittain johtuvan nykyisestä liian hygieenisestä elämästä lapsuuden aikana. Joudumme aikaisempaa vähemmän tekemisiin maassa ja eläimissä olevien mikrobien kanssa. Se saattaa häiritä immuunijärjestelmän kypsymistä, minkä seurauksena immuunisolut ovat alttiimpia suuntaamaan toimintansa virheellisesti omia kudoksia kohtaan.

Autoimmuunisairauksia on lukuisia. On arvioitu, että sadasta ihmisestä noin viidellä on jokin autoimmuunisairaus. Naiset sairastuvat selvästi useammin kuin miehet.

Yleisimpiä autoimmuunisairauksia ovat mm.

Ota yhteyttä »

Apua sairauden hoitoon

Autoimmuunisairauksia voidaan tukihoitona hoitaa monella eri tavalla. Tutustu tarjoamiimme hoitomuotoihin, luentoihin ja koulutuksiin ja ota yhteyttä!