Colonic-terapia - Oloni-klinikka

Colonic-terapia eli paksusuolen vesipesu

Tie hyvinvointiin ja elinvoimaan käy suolistomme kautta!

Colonic-terapia eli paksusuolen vesipesu

Omat elämäntapamme muuttavat paksusuolen bakteerikantaa ja heikentävät suolen limakalvoa.

Heikentäviä asioita ovat kiire ja stressi sekä ruokailutottumuksemme mm. epäsäännölliset ruokailuajat, paljon eläinrasvaa ja sokeria sekä valkoista viljaa. Myös erilaiset nautintoaineet kuten kahvi, tupakka ja alkoholi heikentävät suolen toimintaa, samoin runsas erilaisten lääkkeiden, kuten antibioottien ja särkylääkkeiden käyttö. Suolen sisällön läpikulku hidastuu ja massaa kertyy suolen seinämiin hiljalleen, kuukausien ja vuosien varrella ja ravintoaineiden imeytyminen heikentyy. Seurauksena on kehon sisäinen "itsemyrkytys".

Miten hoito tehdään?

Colonic-terapia eli paksusuolen vesipesu tarkoittaa erityisen laitteen avulla suodatetun veden johtamista koko paksusuolen alueelle. Kehonlämpöiseksi säädetty vesi johdetaan hitaasti suolen sisälle miedolla paineella. Lämmin vesi rentouttaa suolen lihaksistoa ja pehmittää kovia ulostemassoja ja irrottaa niitä suolen seinämästä. Suoleen sisään menevä ja sieltä ulos tuleva vesi kulkee eri putkia pitkin ja ulos tullut vesimassa kuona-aineineen johdetaan viemäriin.

Kauanko hoito kestää?

Huuhtelu kestää noin 45 minuuttia, joskin aikaa on syytä varata kokonainen tunti. Hoidon aikana vettä johdetaan paksusuoleen useita kertoja. Normaalisti hoitokertoja tarvitaan 3-5, kunnes vanhaa kuona-ainetta ei enää poistu huuhtelun aikana.

Onko hoito turvallista?

Nykyaikaisella, ammattikäyttöön tarkoitetulla laitteistolla paksusuolen huuhtelu on hellävarainen ja kivuton toimenpide. Hoito on tehokas ja turvallinen, luonnonmukainen puhdistusmenetelmä. Jos epäilet sopiiko hoito Sinulle, on hyvä keskustella asiasta oman lääkärisi kanssa ennen hoidon aloittamista.

Mihin vaivoihin hoito auttaa?

Suolihuuhtelulla on saatu hyviä hoitotuloksia suolistovaivojen, ummetuksen, ripulin, ilmavaivojen ja hiivasyndrooman hoidossa. Myös erilaiset säryt lihaksissa ja nivelissä voivat helpottua. Iho-oireissa kuten akne, psoriasis, säärihaavat, selluliitti ja ihottumat, huuhtelu voi tuoda merkittävää apua.

Hoitoa suositellaan myös, jos olet laihduttamassa, paastoat, muutat ruokavaliotasi tai haluat ennaltaehkäistä sairauksia.

Hinnasto

  • Ensimmäinen käynti 90 min / 75,00 €
  • Jatkokäynti 60 min / 70,00 €
  • Colonic-terapia + otsoniterapia / 90,00 €
  • Colonic-terapia + maitohappobakteerit / 90,00 €
  • Maitohappobakteerit paksusuoleen (ilman Colonic-suolihuuhtelua) 30,00 €

Ajanvaraus »

Colonic-terapia Turussa ja Helsingissä

Mona Mäkinen

Terveys- ja hyvinvointivalmentaja
Verimikroskopisti
Colonic-terapeutti
Turku, Helsinki

Varaa aika Colonic-terapiaan Turkuun »

Varaa aika Colonic-terapiaan Helsinkiin »