BEMER®-terapia - Mistä on kyse? - Oloni-klinikka

Blogi

Minun Oloni -blogi on terveys- ja hyvin­vointi­ammattilaisten pitämä blogi

BEMER®-terapia - Mistä on kyse?

Väsymystä, palelua, turvotusta, kipuja tai särkyjä, levottomat jalat? Mistä on kyse?

Heikentynyt verenkierto on monen arkea haittaavan vaivan taustalla, vaikka sitä ei välttämättä tule ajatelleeksi – muun muassa stressi sekä pitkäaikainen istuminen heikentävät verenkiertoa ikääntymisen ohella. Huonosta verenkierrosta taas aiheutuu kudosten hapenpuutetta, jonka seurauksena saatamme kokea esimerkiksi väsymystä, palelua tai kipua.

Fysikaalinen BEMER®-verisuoniterapia parantaa heikentynyttä mikroverenkiertoa, jolloin kudosten ja kehon toiminta saa tilaisuuden elpyä.

Mistä BEMER®-terapiassa on kyse?

Pienten mikroverisuonten tiheä verkosto luovuttaa kudoksille niiden tarvitsemia elintärkeitä aineita, kuten happea ja ravintoaineita, ja toisaalta kerää niistä kuona-aineita pois. Jos mikroverenkierto ei toimi, vaikuttaa se suoraan myös kudosten, kuten ihon, lihasten ja luiden, sekä sisäelinten toimivuuteen.

Tätä tärkeää aihetta on innostuttu tutkimaan yhä enemmän, kun mikroverenkierron häiriintymisen yhteys useimpiin kroonisiin sairauksiin diabeteksestä dementiaan on viime vuosina löydetty (1, 2).

BEMER®-terapia parantaa verisuonten seinämien heikentynyttä supistumis- ja rentoutumisrytmiä pulsoivan sähkömagneettisen signaalirakenteen avulla ja parantaa näin heikentynyttä verenkiertoa pienimmissä mikroverisuonissamme. Vaikka suonet ovat pieniä, on niitä kuitenkin valtaosa, 74 %, verisuonistamme. Siksi niiden verenkierron toimivuus on erittäin tärkeää kehollemme.

BEMER® on EU:ssa lääkinnälliseksi laitteeksi hyväksytty terapia, jonka vaikutukset on osoitettu tutkimuksin ja mittauksin. Laitteessa käytettävät matalatehoiset pulsoivat sähkömagneettiset kentät ovat mittausten mukaan riittävät sekä turvalliset välittämään kehoon verenkiertoa parantavan signaalin hoitovaikutuksen.

Pienimpien valtimoiden seinämien häiriintyneeseen toimintaan ei voida vaikuttaa lääkkeillä, koska sieltä puuttuvat reseptorit, joihin lääkkeet voisivat sitoutua. Tällaisia reseptoreja löytyy vain kokoluokkaa suuremmista valtimoista, jonne lääkevaikutus ylettyy esimerkiksi beetasalpaajan muodossa - mikäli verenvirtaus toimii ja vie lääkkeen perille, mikä lääkettä tarvitsevilla potilailla ei ole aina itsestään selvää. Siksi on hyvä, että verisuonten toimintaan voidaan vaikuttaa fysikaalisesti, ja lääkkeettömästi, BEMER®-terapialla.

Hyvä mikroverenkierto parantaa kehon toimintakykyä monella tavalla

BEMER®-terapian käyttäjien kokemuksissa, ja tutkimuksessakin, nousevat esille positiiviset vaikutukset kipuihin ja särkyihin sekä uneen. Monet kertovat myös virkistyneensä ja palelijat lämmenneensä. Useat ovat saaneet apua myös levottomiin jalkoihin. Terapia on kotikäyttöön tarkoitettu ja parhaat tulokset saadaankin säännöllisellä kahdeksan minuutin hoidolla aamuin illoin.

Kun veren puna- ja valkosolut liikkuvat paremmin, kehon suoritus-, uusiutumis- ja vastustuskyky saavat tilaisuuden parantua. Urheilusuorituksesta palautuminen ja vammoista paraneminen nopeutuvat sekä vastustuskyky paranee useiden käyttäjien, myös huippu-urheilijoiden, kokemuksen mukaan. Mikroverenkierto paranee päivä päivältä terapian käytön myötä. Paremmin toimivan verenkierron seuraukset ovat kuitenkin yksilöllisiä niin laadultaan kuin nopeudeltaankin elimistön tilanteesta riippuen.

Kirjoittanut BEMER Nordicin tiedottaja Kirsi Paananen

Mikroverenkierron heikentyminen on yhdistetty myös yleisesti vanhenemismuutoksiin, joten siitä kannattaa pitää huolta jo ennaltaehkäisevästikin, terveellisiä elämäntapoja unohtamatta!

Lähteet: 

  1. Gutterman D. & al. 2016. The Human Microcirculation, Regulation of Flow and Beyond. Circ Res. 2016; 118: 157-172. doi: 10.1161/CIRCRESAHA.115.305364. Bosetti F. & al. 2016. "Small Blood Vessels: Big Health Problems?": Scientific Recommendations of the National Institutes of Health Workshop. J Am Heart Assoc. 2016;5:e004389; 4.11.2016; doi: 10.1161/JAHA.116.004389.
  2. Kunlin J. A Microcirculatory Theory of Aging. Aging and Disease, vol 10, number 3;676-683, June 2019.

BEMER®-terapia 

Bemer® fysikaalinen verisuoniterapia

  • 5 kerran kortti 50,00 € (voimassa 2 kk)
  • 10 kerran kortti 90,00 € (voimassa 3 kk)

Galileo FIT -vibraatiohoito + Bemer®

  • 5 kerran kortti 99,00 € (voimassa 2 kk)
  • 10 kerran kortti 169,00 € (voimassa 3 kk)

Ajanvaraus »

Tai voit varata ajan myös puhelimitse 
ma-pe klo 8.00-19.00
puh. 020 720 2480