Minun Oloni - podcast - Oloni-klinikka

Oloni podcast

Minun Oloni -podcast

Oloni podcast

Minun Oloni -podcast 


Kausi 1. - Kausi 2.


1. jakso – Oloni-klinikka, Minun Oloni-podcastin lähtökohta ja tausta.

Podcastissa keskustelevat Oloni-klinikan perustaja Mona Mäkinen ja asiakas Rami Salomaa siitä, mitkä asiat vaikuttavat hyvinvointiin ja saadaanko Ramin huono olo selvitettyä, sekä parannettua. Ensimmäisessä jaksossa keskustellaan mm. kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, lääketieteistä ja terveydenhuollosta. 


2. jakso – Oloni-klinikan Alkukartoitus

Podcastissa keskustelevat Oloni-klinikan perustaja Mona Mäkinen ja asiakas Rami Salomaa. Tässä jaksossa alkukartoitetaan Ramin oloa. Mitä asioita alkukartoituksessa selviää? Mistä oireet johtuu? Mitkä ovat Monan suositukset jatkotoimenpiteisiin. 


3. jakso – Verimikroskopistinen tutkimus

Tässä jaksossa käsitellään Verimikroskopistista tutkimusta ja mitä tietoa mm. elävän veren analyysi antaa kehon tilasta. Aiheeseen paneutuvat Oloni-klinikan perustaja Mona Mäkinen ja asiakas Rami Salomaa. 


4. jakso – Oloni-klinikan Ravintovalmennus

4. Jaksossa keskustelevat Oloni-klinikan perustaja Mona Mäkinen ja asiakas Rami Salomaa ravinnosta ja ravintovalmennuksesta. Mikä on ravintovalmennus ja kannattaako kaikkien siihen mennä? 

 


5. jakso – Ravintovalmentajan vastaanotolla

5. jaksossa Minun Oloni - Podcastissa keskustelevat Oloni-klinikan Diplomiravintoterapeutti Hanna Karhuvaara ja asiakas Rami Salomaa ravinnosta ja Ramin tilanteesta. Ravintovalmennuksessa käydään läpi asiakkaan historia ja mm. kuinka paljon esim. stressi vaikuttaa hyvinvointiin. 


6. jakso – Colonic-terapia

Colonic-terapia eli paksusuolen vesipesu, eli Suolihuuhtelu. Miten suolta puhdistetaan ja mitkä asiat vaikuttavat suolen toimintaan. Jaksossa keskustelevat asiakas Rami Salomaa ja Oloni-klinikan perustaja Mona Mäkinen. 


7. jakso - Lisäravinteet ja ravintolisät

Mitä lisäravinteita tulisi käyttää? Mitä eroja on maitohappobakteereilla? Onko monivitamiini riittävä vitamiinivalmiste? Tarvitsevatko naiset enemmän D-vitamiinia, kuin miehet? Podcastissa keskustelevat Oloni-klinikan perustaja Mona Mäkinen ja asiakas Rami Salomaa. 


8. jakso - DNA Terveys -geenitesti

Geenitestit, mitä niistä selviää ja miten perimämme vaikuttaa ruokaan, liikuntaan ja ympäristötekijöihin. Jaksossa keskustelevat asiakas Rami Salomaa ja Oloni-klinikan perustaja Mona Mäkinen. 

9. jakso - Mitä on mentaalivalmennus?

Mentaalipuolen vaikutukset hyvään tai huonoon oloon? Kuinka paljon pystyt itse tekemään oman hyvinvointisi eteen mentaaliharjoituksilla. Podcastissa keskustelevat Oloni klinikan mentaalivalmentaja Johanna Koivu ja asiakas Rami Salomaa.


10. jakso - Päätösjakso, yhteenveto

Minun oloni matka päättyy. Mitä ollaan tehty ja mitä opittu? Mitkä ovat tärkeimmät asiat, joihin sinun tulee keskittyä? Podcastissa keskustelevat Oloni-klinikan perustaja Mona Mäkinen ja asiakas Rami Salomaa. 

Minun Oloni -podcast - Toinen kausi 

11. jakso - SOLUT - Syötkö soluille vai himoille?

Oloni-podcastin toinen kausi starttaa solutasolta: kaikki, mitä suuhun menee, vaikuttaa suoraan solujen hyvinvointiin, josta sitten rakentuu ihmisen terveys. Oloni-klinikan perustajan Mona Mäkisen kanssa keskustelee tällä kertaa Univireen Jussi Patjas.


12. jakso - HENGITYS - Voiko hengitys hoikistaa?

Miten sinä hengität? Hengitys on olennainen osa elämäämme, ja sillä on väliä hengitämmekö me nenän kautta "pienesti" vai suun kautta "suuresti". Tärkeimmät hengitys elimet ovat nenä ja pallea, keuhkot ovat meidän hätä hengityselimet, tiesitkö tämän? Oloni-klinikan Mona Mäkinen ja Univireen Jussi Patjas pohtivat hyvän hengityksen tärkeyttä ja esittelevät myös parasympaattista hermostoa rauhoittavan hengitysharjoituksen 4-7-8, joka on helppo ottaa osaksi jokapäiväistä arkea.


13. jakso - VESI - Juotko puhdasta vettä?

Tässä podcast jaksossa puhutaan vedestä ja siitä, että päätyykö hanavesi meidän soluihimme asti? Millainen vesi nesteyttää kehoa ja miten tärkeää se meille on! Aiheesta keskustelevat Oloni-klinikan Mona Mäkinen ja Univireen Jussi Patjas. OHJE MERISUOLAVEDEN JUONNISTA

14. jakso - RAVINTO - Syö värikkäästi, 7 väriä päivässä!

Tässä jaksossa puhutaan ravinnosta. Oletko koskaan pysähtynyt miettimään, mitä värit lautasella voi kertoa terveydestämme? Värit eivät ole pelkästään visuaalista ilottelua, vaan ne kertovat myös paljon ruoan ravintoarvosta ja terveyshyödyistä. Syömällä monipuolisesti eri värisiä ruoka-aineita voimme varmistaa, että saamme kaikki tarvittavat ravintoaineet kehollemme. Oloni-klinikan mona mäkinen ja Univireen Jussi Patjas haastaa tapaasi ajatella ruokaa ja terveyttä - "Syö 7 väriä päivässä joka päivä". 


15. jakso - RAVINTOLISÄT, tarvitaanko niitä?

Tervetuloa uuden podcast-jakson pariin! Tänään tarkastelemme kysymystä, joka askarruttaa monia: "Ravintolisät - tarvitaanko niitä?" Olemme koonneet tähän jaksoon kiinnostavaa tietoa siitä, milloin ravintolisät voivat olla perusteltuja ja milloin ne saattavat olla tarpeettomia. Ravitsemuksessa on olennaista pitää mielessä käsite "kohtuus". Kaikki tarvittavat ravintoaineet on ensisijaisesti pyrittävä saamaan monipuolisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Tämä takaa sen, että saamme myös tarvittavia bioaktiivisia yhdisteitä, jotka voivat edistää terveyttämme. Kuitenkin on tilanteita, joissa ravintolisillä voi olla perusteltu rooli. Erityisesti silloin, kun ruokavalio on puutteellinen tai yksipuolinen, ravintolisät voivat tarjota ratkaisun. Asiasta keskustelee Oloni-klinikan Mona Mäkinen ja Univireen Jussi Patjas. Lista ravintolisistä joita podcastissä mainittiin


16. jakso - UNI - Nukutko laadukkaasti ja palaudutko riittävästi?

Kaiken kaikkiaan uni on olennainen osa terveellistä elämäntapaa, ja sen merkitys kehon ja mielen hyvinvoinnille on valtava. Unen aikana elimistö tasapainottaa hermoston toimintaa. Sympaattinen hermosto, joka aktivoituu stressitilanteissa, hidastuu, ja parasympaattinen hermosto, joka edistää rentoutumista ja palautumista, aktivoituu. Tämä auttaa kehoa ja mieltä palautumaan päivän rasituksista. Nukkuminen tarpeeksi ja huolehtiminen hyvästä unen laadusta voi auttaa parantamaan oppimista, muistamista, terveyttä ja yleistä elämänlaatua. Unesta puhuu tässä jaksossa Oloni-klinikan Mona Mäkinen ja Univireen Jussi Patjas
 


17. jakso - SUOLISTO - Mikä on elämän tärkein lenkki?

Suusta peräaukkoon on matkaa 10-12 metriä. Matkan varrella on noin seitsemän metriä pitkä ohutsuoli ja noin puolentoista metrin pituinen paksusuoli. Nykyihmisellä elämän tärkein lenkki voi huonosti ja tulehduksellisista suolistosairauksista uhkaa tulla uusi kansantautimme. Suoliston merkityksestä terveyteemme keskustelevat Oloni-klinikan Mona Mäkinen ja Univireen Jussi Patjas.
  


18. jakso - PUHDISTUSELIMET - Mitkä ylityöllistetyt elimet?

Ympäristömyrkyt, kemikaalit, synteettiset pesuaineet, lisä-, torjunta- ja makeutusaineet sekä lääkkeet kuormittavat kehojamme yhä enemmän. Elimistön puhdistuselimet (maksa, munuainen, suolisto, iho, keuhkot ja lymfajärjestelmä) ovat elimiä ja järjestelmiä, jotka auttavat kehoa poistamaan myrkkyjä, kuona-aineita ja ylimääräisiä aineita. On tärkeää huolehtia näiden puhdistuselinten terveydestä ja toiminnasta. Aiheesta keskustelevat Oloni-klinikan Mona Mäkinen ja Univireen Jussi Patjas.
 


19. jakso - IMMUNITEETTI - Kehon oma armeija puolustaa 24/7!

Älykkäät valinnat vahvempaan immuunijärjestelmän toimintaan! Ruoalla ja ravintolisillä on merkittävä rooli vahvan immuunijärjestelmän ylläpitämisessä. Kiinnitä huomiota terveellisiin valintoihin ja valitse ruoka-aineita, jotka sisältävät paljon antioksidantteja, kivennäisaineita ja vitamiineja. Tällaisia ovat esimerkiksi hedelmät, vihannekset, yrtit, marjat, pähkinät ja mausteet. Laadukkailla ravintolisillä tarkennetaan ja tuetaan aina hyvää ruokaa, näin vahvistat ja ylläpidät immuunijärjestelmäsi vahvana. Tästä kehon armeijasta keskustellaan Oloni-klinikan perustajan Mona Mäkisen ja Univireen Jussi Patjaksen voimin.