Puhdas elimistö terveyden perusta - Oloni-klinikka

Blogi

Minun Oloni -blogi on terveys- ja hyvin­vointi­ammattilaisten pitämä blogi

Puhdas elimistö terveyden perusta

Ympäristömyrkyt, kemikaalit, synteettiset pesuaineet, lisä-, torjunta- ja makeutusaineet sekä lääkkeet kuormittavat kehojamme yhä enemmän.

–  Altistumme viruksille, patogeeneille sekä kehossa syntyville myrkyllisille aineenvaihduntatuotteille. Puutteellinen ruokavalio, nautintoaineet ja krooninen stressi syövät osaltaan terveyttämme. Elämässä on mahdotonta välttää kaikkea haitallista, mutta voimme kuitenkin tehdä paljon itsemme ja terveytemme hyväksi, toteaa terveys- ja hyvinvointivalmentaja Mona Mäkinen Oloni-klinikalta.

Erityisen tärkeää hänen mukaansa on pitää huolta kehon puhdistuksesta. Mikäli puhdistuselimet eivät toimi riittävän hyvin, virukset ja patogeenit pääsevät helpommin vallalle.
–  Oireita ja sairauksia hoidetaan yleisesti oireenmukaisella lääkityksellä. Harva edes ymmärtää, miten monet terveysongelmat ovat lähtöisin puhdistuselinten kuormituksesta, Mäkinen korostaa. 

Elimistön puhdistuksessa on hänen mielestään huomioitava kaikki myrkkyjen poistoon liittyvät elimet: munuaiset, imusolmukkeet, suolisto sekä etenkin maksa.
–  Kun yksi puhdistuselin voi huonosti, se kuormittaa muidenkin elinten toimintaa. Kun keskitytään puhdistuselinten hyvinvointiin, koko kehon hyvinvointi lisääntyy.

Tänä päivänä lähes jokaisella ihmisellä on elimistössään ravintoainepuutoksia. 
–  Ravitsemuksellisista poikkeustiloista mainittakoon ruuansulatus- ja imeytymisongelmat, suolistotulehdukset, sapen erityshäiriöt, jatkuva sairastelu (esim. flunssat), krooninen pitkäaikaissairaus, munuais-, haima- ja maksasairaudet, keliakia, syömishäiriöt ja krooninen stressi, listaa Mäkinen. 

Ravintoaineiden tarvetta lisäävät myös ikääntyminen ja epäterveelliset elämäntavat, nautintoaineiden runsas käyttö sekä lääkkeiden käyttö. Sairaudet, stressi ja su-rukin luovat tarvetta ravintoaineiden lisäykselle.
–  Ikävä kyllä näitä asioita ei huomioida Valtion ravitsemusneuvottelukunnan ravintoaineiden saantisuosituksissa millään muotoa, Mäkinen suree.

Hän korostaa, että ravintolisät eivät korvaa tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota, eivätkä terveellisiä elämäntapoja. 
–  Hyvin imeytyvät ravintolisät ovat kui-tenkin tarpeen ravitsemuksen täydentäjinä. Tärkeä osa tasapainoista ravitsemusta ovat tuoreyrtit ja yrttiuutteet. Kaikissa ravintolisissä olennaista on huomioida niiden puhtaus ja luonnollinen muoto sekä paras mahdollinen imeytyvyys.

Länsimaissa on edelleen vallalla oireenmukainen hoitotapa. 
–  Oireista kärsivän tavallisin hoitopolku sisältää lääkärissäkäynnin, tutkimuksen, laboratoriokokeet, diagnoosin ja mahdollisen lääkityksen. Potilas ei läheskään aina koe parantuvansa, eikä huonon olon alkuperäistä syytä välttämättä löydetä lainkaan, Mäkinen harmittelee. 
–  Oloni-klinikan alkukartoituksen aikana ihmiset usein kertovat kärsineensä terveysongelmistaan pitkään tai jopa valtaosan elämästään. Kun yksi vaiva on poistunut, toinen on tullut tilalle. Oireita on voinut olla samaan aikana joka puolella kehoa tai ne ovat voineet vaihtaa paikkaa. Useimmat ihmiset ovat niin tottuneita oireisiinsa, että he kokevat niiden kuuluvan elämään. 

Mäkinen korostaa, että Oloni-klinikalla ei hoideta vain oiretta.
–  Etsimme aina oireen aiheuttajan ja hoidamme sen. Ensisijainen toimenpide on saada ravitsemus kuntoon. Soluihin on saatava riittävästi ravinteita, jotta keho alkaa ”herätä”. Sen jälkeen on helpompaa alkaa muuttaa elämäntapoja, hän sanoo.

Ravintoaineiden imeytyvyyttä tarkastellaan Oloni-klinikalla aina henkilökoh-taisesti.
–  Imeytyvyyden kannalta tärkeitä ovat esimerkiksi maha-suolistokanava, limakalvot, ionikanavat ja iho. Imeytyvyydeltään kehittyneempiä uusia ravintolisiä ovat nykyisin esimerkiksi mikroimeytyvät sekä liposomaaliset ja nanomuotoiset valmisteet. Viimeksi mainitut ovat kuin postimerkkejä, jotka laitetaan kitalakeen.

Kuuden yrtin kuuri

Terveys- ja hyvinvointivalmentaja Mona Mäkinen Oloni-klinikalta rohkaisee käyttämään yrttejä säännöllisesti tai kuureittain. Yrtit ovat hänen mukaansa erinomaisia elimistön puhdistamisen sekä immuunijärjestelmän vahvistamisen kannalta.
–  Yrtit toimivat viruksiin, bakteereihin, sieniin ja parasiitteihin. Monet yrtit ovat puhdistavia ja vahvistavia. Useimmat alentavat tulehduksia, parantavat immuunijärjestelmää ja tuhoavat patogeeneja. Yrteistä on hyötyä hermoston toimintaan, stressinhallintaan ja endokriinijärjestelmään, Mäkinen listaa.

Helsingissä ja Turussa toimivilla Oloni-klinikoilla käytetään Soria Naturalin yrttituotteita, joissa ei ole alkoholia. Suosituin yrttikuuri sisältää kuutta yrttiuutetta ja kestää kuukauden.
–  Timjamiuutetta, sitruunamelissauutetta, oliivinlehtiuutetta ja nokkosuutetta käytetään joka päivä coctailina samaan lasiin sekoitettuna pieneen määrään vettä. Ensimmäiset kaksi viikkoa käytetään edellisten lisäksi lakritsinjuuriuutetta. Seuraavat kaksi viikkoa käytetään lakritsinjuuren sijasta mustaviinimarjanlehtiuutetta. Seuraavaksi palataan jälleen lakritsinjuuriuutteeseen kahdeksi viikoksi, selvittää Mäkinen. Neljä yrttiuutetta ovat siis joka päivä samat, mutta lakritsinjuuriuutetta ja mustaviinimarjalehtiuutetta vaihdellaan kahden viikon välein.

Edellisten lisäksi hyödyllisiä immuunijärjestelmää boostaavia yrttiuutteita ovat Mäkisen mukaan Echina Complex ja Propolisuute. 
–  Pirunkourauute toimii kipulääkkeen tavoin rasittamatta maksaa.


Oloni-klinikan suosittelema, puhdistava yrttikuuri sisältää kuusi yrttiuutevalmistetta. 

Coctailina nautittavat yrttiuutteet kuuden yrtin kuurissa:

Lakritsijuuriuutetta ja mustaviini-marjalehtiuutetta vuorotellen. 
• Lakritsinjuuriuutetta 50 ml, eli 1 pipetillinen kaksi kertaa päivässä kaksi viikkoa, jonka jälkeen siirrytään mustaviinimarjauutteeseen.
• Mustaviinimarjalehtiuutetta 50 ml 1 pipetillinen kaksi kertaa päivässä kaksi viikkoa, jonka jälkeen siirrytään lakritsinjuuriuutteeseen.  

• Timjamiuutetta 50 ml, 1 pipetillinen kaksi kertaa päivässä. 
• Sitruunamelissauutetta 50 ml, 1 pipetillinen kaksi kertaa päivässä.
• Oliivinlehtiuutetta 50 ml, 1 pipetillinen kaksi kertaa päivässä. 
• Nokkosuutetta 50 ml, 1 pipetillinen kaksi kertaa päivässä.


Artikkeli Luontaisterveys lehdestä 01/2023
Teksti: Merja Kiviluoma